Ik ga naar een vakantiepark, hoe gaat het met slapen en eten?

 In

Je krijgt altijd een slaapaccommodatie aangeboden op het recreatiebedrijf waar jij jouw vakantiewerk doet. Voor animatiemedewerker is dit meestal een stacaravan, bungalow, een slaapruimte bij de kidsclub of een apart gebouw. Je slaapt nooit in een tent.

In een hotel in het buitenland verblijf je meestal in een speciale ruimte voor het animatieteam. Meestal is dit geen hotelkamer.

Ontbijt en lunch moet je altijd zelf regelen. Wat betreft avondeten is het heel verschillend per recreatiepark. Je moet het animatiewerk als normaal vakantiewerk zien. Thuis zou je ook moeten eten en drinken alvorens je gaat werken en neem je vaak je eigen lunch mee. Maar omdat je natuurlijk ook wel verplicht op het bedrijf verblijft, probeert TOP-Recreatie wel te onderhandelen met bedrijven.

Bij het ene bedrijf kun je mee eten (soms tegen een kleine vergoeding) en bij het andere bedrijf moet je zelf voor je eten zorgen. Het recreatiebedrijf is hier zelf verantwoordelijk voor en je ontvangt dus ook geen maaltijdenvergoeding van TOP-Recreatie. Er zijn echter steeds meer recreatiebedrijven die personeelsmaaltijden aanbieden.

Indien je in de hotelanimatie in het buitenland gaat werken dan verblijf je in een all-inclusive hotel en is het eten en drinken gratis.