Jouw vakantiewerk is animatiewerk!

Specialisten in Animatiewerk

Wil jij het leukste vakantiewerk in het animatieteam op een vakantiepark? Kom dan werken voor TOP-Recreatie. De specialist in animatiewerk! 

We hebben verschillende vacatures, kijk snel of er voor jou een vacature bij zit!

Naast vakantiewerk hebben wij plaats voor stagiaires die bij ons een goede vergoeding ontvangen en super veel ervaring op doen. Dus ben jij op zoek naar een te gekke TOP Stage? Join us!

Wat mag je van animatiewerk bij TOP-Recreatie verwachten?

 • Je krijgt een leerzame training
 • Een goed contract
 • Een passend salaris
 • Vakantiegeld en vakantiedagen
 • Het leukste vakantiewerk
 • Gratis huisvesting
 • Vergoeding van je reiskosten
 • Wekelijkse coaching
 • Heel veel ideeën voor leuke activiteiten
 • Ervaring in het animatiewerk
 • En veel nieuwe vrienden!

Vacatures animatiewerk

Topper
Topper

Ben jij spontaan, creatief en sociaal? Dan ben jij een echte Topper! Een Topper is een allround animatiemedewerker. Jij bent van alle markten thuis. Knutselen, sport & spel, theater of show? Niets is jou te gek! Dan is animatiewerk echt iets voor jou.

Frankrijk Topper
Frankrijk Topper

Ben jij klaar voor een avontuur en minimaal 18 jaar oud? Als Frankrijk Topper ben jij het creatieve brein voor alle knutsels en de sportfanatiekeling voor alle sportactiviteiten, samen of individueel zorg jij voor de allerleukste activiteiten ever. Heb je zin om te knallen als entertainer op een prachtige camping in Frankrijk? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Sport Topper
Sport Topper

Sporten zit in je bloed, sportactiviteiten opzetten kan je als de beste! Je bent de sportieveling binnen het animatieteam, kent de spelregels en weet wel wat buitenspel is. Jij vult het team aan door je volledig te richten op de sportactiviteiten.

Duo Topper
Duo Topper

Ernst en Bobbie, Bassie en Adriaan, Loek & Lot. Allemaal iconische duo’s. Zijn jij en jou vriend/vriendin ook zo een gouden duo? Dan is de duo functie echt iets voor jullie! Allround animatiemedewerker maar wel samen op de camping.

Duitse Topper
Duitse Topper

Spreek jij de Duitse taal vloeiend? Veel van onze oosterburen komen in Nederland vakantie vieren. Als Duitse topper heb jij moeiteloos contact met alles Duitse kinderen en kun jij ze activeren om overal aan mee te doen!

Teenage Topper
Teenage Topper

Je bent een kei met tieners! Het opbouwen en versterken van de sociale contacten, motiveren en activeren van deze groep staat centraal. Jij vult het animatieprogramma aan met speciaal op tieners gerichte activiteiten in overleg met de tieners zelf.

TOP Leider
TOP Leider

Als TOP-Leid(st)er vermaak je met jouw team de gasten van campings en bungalowparken in Nederland. Jij bent het contactpersoon voor het animatieteam en werkt nauw samen met TOP-Recreatie en het management van het Recreatiebedrijf.

 • "TOP zet je zomer op zijn kop! Samen met de meest geweldige collega’s bezorg je de kinderen en hun ouders een fantastische zomer, het is ontzettend gaaf hoeveel liefde je ervoor terug krijgt. De tijd vliegt voorbij!"

  Britt Wijnne
  Britt Wijnne Topper
 • "Werken voor TOP is TOP. Je hebt de vrijheid om zelf (sport)activiteiten te bedenken en organiseren. De voldoening die je haalt uit het enthousiasme van de kinderen is het leukste van dit werk. 's Avonds nog een drankje met je collega's is ook niet verkeerd."

  Roel Booyink
  Roel Booyink Sport- en Teenage Topper
 • "Hoe tof is het dat je geld kunt verdienen met animatiewerk bij TOP! Een vakantiebaantje om nooit te vergeten, een herinnering voor het leven!"


  Jessica de Ronde
  Jessica de Ronde TOP Leider
 • "TOP is ook echt top! Je wordt gematcht met een camping en leuke collega's, hierdoor weet je zeker dat je een super zomer krijgt. Zelf geniet ik enorm van alle campinggasten. Want wie smelt er nu niet van kindjes en andere campinggasten die helemaal fan zijn van dé toppers!"

  Chloë Commeren
  Chloë Commeren TOP-Leider
 • Wanneer de buitenwereld je te oud vind om deel te nemen aan het animatie programma, dan word je het programma toch zelf! Je zou haast vergeten dat je als Topper ook nog leuk betaald word voor dansen springen en zwemmen 😉 cadeautje voor je bankrekening én inner-kind

  Lotte Niesert
  Lotte Niesert Topper

Sollicitatieprocedure

Klaar om in het animatiewerk aan de slag te gaan? Solliciteer dan nu bij TOP-Recreatie! We willen je graag beter leren kennen voordat we je uitnodigen voor een van onze selectietrainingen. Ons sollicitatieproces is als volgt:

 • 1: Laat je gegevens achter

  Kijk bij de vacatures welke functies er bij TOP-Recreatie zijn. Je ontvangt een mailtje om je sollicitatieproces te starten!

 • 2: Solliciteer!

  Via een linkje in de mail kan je de video-sollicitatie starten. Hierdoor krijgen wij meteen een goed beeld van je

 • 3: Done!

  Binnen 2 werkdagen krijg je een uitnodiging voor een telefonisch gesprek of je wordt uitgenodigd voor een van onze selectietrainingen.

Instagram

Stagemogelijkheden

Veel opleidingen zien TOP-Recreatie als een zeer leerzame stageplaats. Je kunt bij ons stages lopen variërend van 2 weken tot zo’n 14 weken. Je gaat stagelopen op een vakantiepark in Nederland, waar je samen met je team het complete animatieprogramma verzorgt.

Jouw sollicitatieprocedure verloopt hetzelfde als van de animatiemedewerkers. Je kunt voor iedere functie ook als stagiaire solliciteren. Geef dan aan dat je dit voor stage doet!

Je bent bij ons als stagiaire een volwaardig lid van het animatieteam. Hierdoor je leer je het vak het makkelijkst en het snelst.
TOP-Recreatie heeft goede voorwaarden voor hun stagiaires in het animatiewerk en is erkend bij het SBB-leerbedrijf. Je ontvangt een prima vergoeding en naast de dagelijkse coaching van jouw team wekelijks professionele coaching waarmee je jouw leerdoelen en stageopdrachten kunt bespreken. De vergoeding voor je stage is €175,- per week. 
Heb je vragen over de vergoeding, coaching, selectie-en praktijktraining. Kijk dan even bij de veel gestelde vragen.

Wil je bij TOP-Recreatie als animatiemedewerker stage lopen? Kijk bij de vacatures en zoek de vacature die bij jou past. Op elk gebied in het animatiewerk kan jij jouw stage lopen.

Veelgestelde vragen over het animatiewerk

Hoe oud moet ik zijn om voor TOP-Recreatie te kunnen werken?

Je moet minimaal 17 jaar zijn wanneer je voor ons kunt werken. Voor sommige functies moet je 18 jaar of ouder zijn.

Wanneer, waar en hoe lang kan ik aan de slag voor TOP-Recreatie?

TOP-Recreatie is voornamelijk actief in de vakantieperiodes zoals: Pasen, Meivakantie, Hemelvaart, Pinksteren, zomervakantie maar ook de herfst/kerst vakantie. Het gebeurt steeds vaker dat campings ook in de weekenden animatie aanvragen.

We vragen een minimale beschikbaarheid van 2 of 3 weken aaneensluitend in de zomerperiode en eventueel ook beschikbaarheid in het voor- en naseizoen. Langer werken is natuurlijk altijd mogelijk, zelfs tot aan 8 weken in de zomerperiode!

TOP-Recreatie is vooral actief in Nederland en in sommige gevallen net over de grens in België en Duitsland. Je kunt dus op recreatieparken in heel Nederland aan de slag.

Daarnaast hebben we ook camping in Frankrijk.

Welke talen moet ik beheersen om te werken bij TOP-Recreatie?

Dit verschilt per bedrijf en functie, maar een pré is dat je de Nederlandse taal beheerst. Op sommige recreatieparken is het ook belangrijk dat je de Duitse taal beheerst (dit hoeft zeker niet vloeiend maar de basis is al heel fijn). Als je naar het buitenland gaat is het belangrijk om de Engelse en/of de Duitse taal te beheersen.

Ik wil solliciteren bij TOP-Recreatie, wat nu?

Je kunt bij ons het hele jaar door solliciteren via onze website. Binnen 2 werkdagen krijg je een uitnodiging voor een telefonisch gesprek of je wordt uitgenodigd voor een van onze selectietrainingen. Wanneer je door ons uitgenodigd wordt voor een selectietraining kijken we samen met jou welke datum het beste uitkomt.

Maximaal 1 week na de training krijg je te horen of wij jou definitief gaan plaatsen.

Het kan zijn dat je niet aangenomen wordt, dit betekend niet dat je het werk niet zou kunnen uitvoeren maar dat wij jou (nog) niet vinden passen binnen het profiel wat door onze recreatieparken wordt aangevraagd.

Kan ik stage lopen bij TOP-Recreatie?

Jazeker! Via de opleidingen, vrijetijdskunde, Leisure & Hospitality, Sport & Bewegen, CIOS of Drama opleidingen (MBO/HBO). Er zijn ook mogelijkheden binnen pedagogische en maatschappelijke opleidingen. Veel taken in het animatiewerk kunnen afgetekend worden voor deze opleidingen.

Wanneer je stage wilt lopen kan je via de reguliere weg bij ons solliciteren. Al onze medewerkers zijn gelijk, je zult net zoveel taken en verantwoordelijkheden hebben als je collega Topper.

TOP-Recreatie is een erkend leerbedrijf binnen het animatiewerk. Op SBB vind je al onze erkenningen terug.

Hoeveel uur kan ik stage lopen bij TOP-Recreatie?

Wanneer je het hele voorseizoen, hoogseizoen en naseizoen kunt stagelopen, kun je vaak voldoende uren stagelopen die horen bij je opleiding. Een ruime beschikbaarheid is dus van belang. We gaan gemiddeld uit van werkuren per week. Voor jouw stage in het animatiewerk kun je echter vaak meer uren schrijven. Dit komt omdat de opleidingen meestal het wonen op het bedrijf ook erkennen als uren. Dit omdat je eigenlijk continue ook aan teambuilding doet. Verder mag je de voorbereiding van de activiteiten en de selectietraining vaak ook meenemen in jouw stage-uren. Als je na je stage nog wil als animatiemedewerker wil werken bij TOP-Recreatie dan kan dat ook. Je krijgt dan natuurlijk gewoon betaalt!

Ik ben aangenomen en dan?

Zo snel mogelijk na de selectietraining gaan we je indelen bij een recreatiebedrijf welke bij jou past.

Wanneer je voor ons aan de slag gaat krijg je altijd nog een Kick Off training. Hierin stomen wij jou helemaal klaar voor het werken bij TOP-Recreatie. Deze training vindt plaatst voor de start van jou werkperiode.

Als ik eerder Topper ben geweest, moet ik me dan weer opnieuw inschrijven?

Nee hoor dat is niet nodig, je kunt gewoon een e-mail sturen of een belletje doen naar het kantoor van TOP-Recreatie en je beschikbaarheid doorgeven.

Selectietrainingen wat kan ik verwachten en waarom moet ik komen?

Wanneer je voor ons aan de slag wilt is een selectietraining verplicht. Tijdens de selectietrainingen gaan we d.m.v. diverse workshops jou het animatiewerk bijbrengen. Ook kan jij zelf via deze workshops kijken of je het werk leuk vindt. We hebben ook met iedereen een persoonlijk gesprekje.

Voor de selectietraining vragen we een bijdrage €15,00 per persoon. Dit bedrag is een onkostenvergoeding voor de overnachting en het eten. Wist je dat wij de goedkoopste selectietraining van Nederland aanbieden?

Voor elke functie is er een selectietraining. Voor de start van je werkperiode is er tevens nog een Kick Off dag. Wanneer je als TOP-Leider wil werken krijg je een speciale training.

Let op! De selectietraining is geen opleiding. Wel krijg je veel leuke workshops en leer je veel. Je ontvangt een certificaat van deelname, die is bijvoorbeeld goed voor je CV.

Op wat voor soort bedrijven kan ik werken, mag ik zelf kiezen waar?

TOP-Recreatie werkt samen met heel veel verschillende recreatiebedrijven. Er zijn nog al wat verschillende bedrijven! Van kleine boscampings tot grote bungalowparken tot grote strandcampings en bedrijven met veel vaste gasten. Er is dus volop variatie mogelijk!

Natuurlijk mag je altijd je voorkeur doorgeven bij jouw sollicitatie. Wij gaan dan kijken wat we voor je kunnen doen. De plaats van jouw vakantiewerk is afhankelijk van je beschikbare periode, de aanvraag voor het animatiewerk van een park, de functies en de teamsamenstelling.

Ik ga naar een vakantiepark, hoe gaat het met slapen en eten?

Je krijgt altijd een slaapaccommodatie aangeboden op het recreatiebedrijf waar jij jouw vakantiewerk doet. Voor animatiemedewerker is dit meestal een stacaravan, bungalow, een slaapruimte bij de kidsclub of een apart gebouw. Je slaapt nooit in een tent.

In een hotel in het buitenland verblijf je meestal in een speciale ruimte voor het animatieteam. Meestal is dit geen hotelkamer.

Ontbijt en lunch moet je altijd zelf regelen. Wat betreft avondeten is het heel verschillend per recreatiepark. Je moet het animatiewerk als normaal vakantiewerk zien. Thuis zou je ook moeten eten en drinken alvorens je gaat werken en neem je vaak je eigen lunch mee. Maar omdat je natuurlijk ook wel verplicht op het bedrijf verblijft, probeert TOP-Recreatie wel te onderhandelen met bedrijven.

Bij het ene bedrijf kun je mee eten (soms tegen een kleine vergoeding) en bij het andere bedrijf moet je zelf voor je eten zorgen. Het recreatiebedrijf is hier zelf verantwoordelijk voor en je ontvangt dus ook geen maaltijdenvergoeding van TOP-Recreatie. Er zijn echter steeds meer recreatiebedrijven die personeelsmaaltijden aanbieden.

Indien je in de hotelanimatie in het buitenland gaat werken dan verblijf je in een all-inclusive hotel en is het eten en drinken gratis.

Wat zijn mijn werktijden en hoeveel dagen werk ik per week?

In het animatiewerk voer je over een hele dag tussen de 3 à 5 activiteiten uit. Deze activiteiten vinden verdeeld over de hele dag plaats. Meestal start de eerste activiteit om 10.00 uur. Het is per recreatiebedrijf verschillend hoeveel er georganiseerd wordt. Indien er veel activiteiten op het programma staan heb je een groter animatieteam om dit uit te voeren. Tussendoor heb je vrije tijd, maar je zorgt wel dat je alles voorbereid voor de volgende activiteit. Je bent natuurlijk niet alleen, want je werkt in een team. Het is dan ook de bedoeling dat je de taken goed verdeelt en niet alles samen doet!

Animatiewerk is meestal 6 dagen per week. Je hebt dan 1 dag vrij. Er zijn ook uitzonderingen. Op sommigen parken heb je twee dagen vrij. Er zijn ook parken met grote animatieteams die geven hun animatiemedewerkers meestal om de beurt vrij.   Een werkweek loopt meestal van zaterdag t/m vrijdag, maar dat kan verschillen per recreatiepark. Je komt altijd de middag/avond voor je startdag aan.

Met hoeveel mensen werk ik samen en kan ik ook met mijn vriend(in) samen werken?

Op veel recreatieparken werk je in een animatieteam van 2 personen, maar er zijn ook recreatieparken met animatieteams van 3 tot 7 personen. Bij animatiewerk in hotels in het buitenland is dit vaak in een team van 2 of 3 personen. Je krijgt in sommige gevallen ook te maken met het internationale animatieteam ter plaatse.

Je kan zeker samen met een vriend/vriendin werken. Natuurlijk geldt wel dat jouw vriend of vriendin ook door TOP-Recreatie geselecteerd en getraind moet zijn. Bovendien moet je goed onthouden dat je op het bedrijf bent om te werken en niet om vakantie te vieren met je vriend(in). In overleg met TOP-Recreatie kun je dus eventueel samen met een vriend(in) op één bedrijf geplaatst worden. Soms vragen parken voor het animatiewerk maar twee personen aan, maar je kan ook in een groter animatieteam geplaatst worden.

Mijn beschikbaarheid, waar geef ik die door en hoelang moet ik minimaal werken?

Tijdens de selectietraining kan je je beschikbaarheid aangeven. Voor het animatiewerk in Nederland moet je minimaal twee weken in de zomer beschikbaar zijn. Als animator in het buitenland moet je de maanden juli en augustus beschikbaar zijn.

Bij voorkeur plaatsen wij iedereen minimaal 2 tot 3 weken aaneengesloten op één camping of bungalowpark. Langer kan ook, maar minder eigenlijk nooit. Uiteraard kun je in het voor- en naseizoen korter werken. Soms één week of alleen een weekend met bijvoorbeeld Pinksteren. Mensen die in het voorseizoen ook kunnen werken, krijgen voorrang. Voor het animatiewerk in het buitenland moet je minimaal juli en augustus beschikbaar zijn.

Hoe weet ik mijn planning en de informatie over collega’s en recreatieparken?

Zodra je bij ons bent aangenomen, ontvang je de inlog van jouw persoonlijke pagina. Een digitale pagina waarop je alle nuttige informatie over je werkperiode, en het animatiewerk vindt. Ook vind je daar de informatie over jouw collega’s en het park waar je geplaatst bent.

Hoe zien de selectietrainingen eruit tijdens de COVID19-periode?

De trainingen worden gegeven aan de hand van de laatste maatregelen, we volgen altijd de richtlijnen vanuit het RIVM. Op dit moment werken we met dagtrainingen op verschillende locaties.

In de uitnodiging staat altijd duidelijk hoe laat en waar je aanwezig moet zijn, mocht dit veranderen dan brengen we je uiteraard tijdig op de hoogte.
Tijdens de dagtraining krijg je diverse workshops waarin we kijken of jij bij TOP-Recreatie past en jij kunt ontdekken of TOP-Recreatie bij jou past.

Zoals altijd zullen de hygiënische maatregelen goed in acht worden genomen. Daarnaast verzorgen wij tijdens de training jouw lunch, hierbij houden we rekening met eventuele allergieën. Geef dit vooral door voordat je naar de training komt. Je kunt dit doen via een reactie op je uitnodigingsmail!

Natuurlijk geldt bij onze trainingen ook, heb je klachten blijf thuis.