fbpx
Hoe oud moet ik zijn om voor TOP-Recreatie te kunnen werken?

Je moet minimaal 17 jaar zijn wanneer je voor ons kunt werken. Voor sommige functies moet je 18 jaar of ouder zijn.

Wanneer, waar en hoe lang kan ik aan de slag voor TOP-Recreatie?

TOP-Recreatie is voornamelijk actief in de vakantieperiodes zoals: Pasen, Meivakantie, Hemelvaart, Pinksteren, zomervakantie maar ook de herfst/kerst vakantie. Het gebeurt steeds vaker dat campings ook in de weekenden animatie aanvragen.

We vragen een minimale beschikbaarheid van 2 of 3 weken aaneensluitend in de zomerperiode en eventueel ook beschikbaarheid in het voor- en naseizoen. Langer werken is natuurlijk altijd mogelijk, zelfs tot aan 8 weken in de zomerperiode!

TOP-Recreatie is vooral actief in Nederland en in sommige gevallen net over de grens in België en Duitsland. Je kunt dus op recreatieparken in heel Nederland aan de slag.

Daarnaast hebben we ook hotelanimatie in bijvoorbeeld Griekenland, Turkije, Spanje en Portugal.

Welke talen moet ik beheersen om te werken bij TOP-Recreatie?

Dit verschilt per bedrijf en functie, maar een pré is dat je de Nederlandse taal beheerst. Op sommige recreatieparken is het ook belangrijk dat je de Duitse taal beheerst (dit hoeft zeker niet vloeiend maar de basis is al heel fijn). Als je naar het buitenland gaat is het belangrijk om de Engelse en/of de Duitse taal te beheersen.

Ik wil solliciteren bij TOP-Recreatie, wat nu?

Je kunt bij ons het hele jaar door solliciteren via onze website. Binnen 2 werkdagen krijg je een bericht of je wordt uitgenodigd voor één van onze selectietrainingen. Wanneer je door ons uitgenodigd wordt voor een selectietraining kijken we samen met jou welke datum het beste uitkomt.

Maximaal 1 week na de training krijg je te horen of wij jou definitief gaan plaatsen.

Het kan zijn dat je niet aangenomen wordt, dit betekend niet dat je het werk niet zou kunnen uitvoeren maar dat wij jou (nog) niet vinden passen binnen het profiel wat door onze recreatieparken wordt aangevraagd.

Kan ik stage lopen bij TOP-Recreatie?

Jazeker! Via de opleidingen, vrijetijdskunde, Leisure & Hospitality, Sport & Bewegen, CIOS of Drama opleidingen (MBO/HBO). Er zijn ook mogelijkheden binnen pedagogische en maatschappelijke opleidingen. Veel taken in het animatiewerk kunnen afgetekend worden voor deze opleidingen.

Wanneer je stage wilt lopen kan je via de reguliere weg bij ons solliciteren. Al onze medewerkers zijn gelijk, je zult net zoveel taken en verantwoordelijkheden hebben als je collega Topper.

TOP-Recreatie is een erkend leerbedrijf binnen het animatiewerk. Op SBB vind je al onze erkenningen terug.

Hoeveel uur kan ik stage lopen bij TOP-Recreatie?

Wanneer je het hele voorseizoen, hoogseizoen en naseizoen kunt stagelopen, kun je vaak voldoende uren stagelopen die horen bij je opleiding. Een ruime beschikbaarheid is dus van belang. We gaan gemiddeld uit van werkuren per week. Voor jouw stage in het animatiewerk kun je echter vaak meer uren schrijven. Dit komt omdat de opleidingen meestal het wonen op het bedrijf ook erkennen als uren. Dit omdat je eigenlijk continue ook aan teambuilding doet. Verder mag je de voorbereiding van de activiteiten en de selectietraining vaak ook meenemen in jouw stage-uren. Als je na je stage nog wil als animatiemedewerker wil werken bij TOP-Recreatie dan kan dat ook. Je krijgt dan natuurlijk gewoon betaalt!

Ik ben aangenomen en dan?

Zo snel mogelijk na de selectietraining gaan we je indelen bij een recreatiebedrijf welke bij jou past.

Wanneer je voor ons aan de slag gaat krijg je altijd nog een Kick Off training. Hierin stomen wij jou helemaal klaar voor het werken bij TOP-Recreatie. Deze training vindt plaatst voor de start van jou werkperiode.

Als ik eerder Topper ben geweest, moet ik me dan weer opnieuw inschrijven?

Nee hoor dat is niet nodig, je kunt gewoon een e-mail sturen of een belletje doen naar het kantoor van TOP-Recreatie en je beschikbaarheid doorgeven.

Selectietrainingen wat kan ik verwachten en waarom moet ik komen?

Wanneer je voor ons aan de slag wilt is een selectietraining verplicht. Tijdens de selectietrainingen gaan we d.m.v. diverse workshops jou het animatiewerk bijbrengen. Ook kan jij zelf via deze workshops kijken of je het werk leuk vindt. We hebben ook met iedereen een persoonlijk gesprekje.

Voor de selectietraining vragen we een bijdrage €15,00 per persoon. Dit bedrag is een onkostenvergoeding voor de overnachting en het eten. Wist je dat wij de goedkoopste selectietraining van Nederland aanbieden?

Voor elke functie is er een selectietraining. Voor de start van je werkperiode is er tevens nog een Kick Off dag. Wanneer je als TOP-Leider wil werken krijg je een speciale training.

Let op! De selectietraining is geen opleiding. Wel krijg je veel leuke workshops en leer je veel. Je ontvangt een certificaat van deelname, die is bijvoorbeeld goed voor je CV.

Op wat voor soort bedrijven kan ik werken, mag ik zelf kiezen waar?

TOP-Recreatie werkt samen met heel veel verschillende recreatiebedrijven. Er zijn nog al wat verschillende bedrijven! Van kleine boscampings tot grote bungalowparken tot grote strandcampings en bedrijven met veel vaste gasten. Er is dus volop variatie mogelijk!

Natuurlijk mag je altijd je voorkeur doorgeven bij jouw sollicitatie. Wij gaan dan kijken wat we voor je kunnen doen. De plaats van jouw vakantiewerk is afhankelijk van je beschikbare periode, de aanvraag voor het animatiewerk van een park, de functies en de teamsamenstelling.

Ik ga naar een vakantiepark, hoe gaat het met slapen en eten?

Je krijgt altijd een slaapaccommodatie aangeboden op het recreatiebedrijf waar jij jouw vakantiewerk doet. Voor animatiemedewerker is dit meestal een stacaravan, bungalow, een slaapruimte bij de kidsclub of een apart gebouw. Je slaapt nooit in een tent.

In een hotel in het buitenland verblijf je meestal in een speciale ruimte voor het animatieteam. Meestal is dit geen hotelkamer.

Ontbijt en lunch moet je altijd zelf regelen. Wat betreft avondeten is het heel verschillend per recreatiepark. Je moet het animatiewerk als normaal vakantiewerk zien. Thuis zou je ook moeten eten en drinken alvorens je gaat werken en neem je vaak je eigen lunch mee. Maar omdat je natuurlijk ook wel verplicht op het bedrijf verblijft, probeert TOP-Recreatie wel te onderhandelen met bedrijven.

Bij het ene bedrijf kun je mee eten (soms tegen een kleine vergoeding) en bij het andere bedrijf moet je zelf voor je eten zorgen. Het recreatiebedrijf is hier zelf verantwoordelijk voor en je ontvangt dus ook geen maaltijdenvergoeding van TOP-Recreatie. Er zijn echter steeds meer recreatiebedrijven die personeelsmaaltijden aanbieden.

Indien je in de hotelanimatie in het buitenland gaat werken dan verblijf je in een all-inclusive hotel en is het eten en drinken gratis.

Wat zijn mijn werktijden en hoeveel dagen werk ik per week?

In het animatiewerk voer je over een hele dag tussen de 3 à 5 activiteiten uit. Deze activiteiten vinden verdeeld over de hele dag plaats. Meestal start de eerste activiteit om 10.00 uur. Het is per recreatiebedrijf verschillend hoeveel er georganiseerd wordt. Indien er veel activiteiten op het programma staan heb je een groter animatieteam om dit uit te voeren. Tussendoor heb je vrije tijd, maar je zorgt wel dat je alles voorbereid voor de volgende activiteit. Je bent natuurlijk niet alleen, want je werkt in een team. Het is dan ook de bedoeling dat je de taken goed verdeelt en niet alles samen doet!

Animatiewerk is meestal 6 dagen per week. Je hebt dan 1 dag vrij. Er zijn ook uitzonderingen. Op sommigen parken heb je twee dagen vrij. Er zijn ook parken met grote animatieteams die geven hun animatiemedewerkers meestal om de beurt vrij.   Een werkweek loopt meestal van zaterdag t/m vrijdag, maar dat kan verschillen per recreatiepark. Je komt altijd de middag/avond voor je startdag aan.

Met hoeveel mensen werk ik samen en kan ik ook met mijn vriend(in) samen werken?

Op veel recreatieparken werk je in een animatieteam van 2 personen, maar er zijn ook recreatieparken met animatieteams van 3 tot 7 personen. Bij animatiewerk in hotels in het buitenland is dit vaak in een team van 2 of 3 personen. Je krijgt in sommige gevallen ook te maken met het internationale animatieteam ter plaatse.

Je kan zeker samen met een vriend/vriendin werken. Natuurlijk geldt wel dat jouw vriend of vriendin ook door TOP-Recreatie geselecteerd en getraind moet zijn. Bovendien moet je goed onthouden dat je op het bedrijf bent om te werken en niet om vakantie te vieren met je vriend(in). In overleg met TOP-Recreatie kun je dus eventueel samen met een vriend(in) op één bedrijf geplaatst worden. Soms vragen parken voor het animatiewerk maar twee personen aan, maar je kan ook in een groter animatieteam geplaatst worden.

Mijn beschikbaarheid, waar geef ik die door en hoelang moet ik minimaal werken?

Tijdens de selectietraining kan je je beschikbaarheid aangeven. Voor het animatiewerk in Nederland moet je minimaal twee weken in de zomer beschikbaar zijn. Als animator in het buitenland moet je de maanden juli en augustus beschikbaar zijn.

Bij voorkeur plaatsen wij iedereen minimaal 2 tot 3 weken aaneengesloten op één camping of bungalowpark. Langer kan ook, maar minder eigenlijk nooit. Uiteraard kun je in het voor- en naseizoen korter werken. Soms één week of alleen een weekend met bijvoorbeeld Pinksteren. Mensen die in het voorseizoen ook kunnen werken, krijgen voorrang. Voor het animatiewerk in het buitenland moet je minimaal juli en augustus beschikbaar zijn.

Hoe weet ik mijn planning en de informatie over collega’s en recreatieparken?

Zodra je bij ons bent aangenomen, ontvang je je eigen Topperpagina. Een digitale pagina waarop je alle nuttige informatie over je werkperiode, en het animatiewerk vindt. Ook vind je daar de informatie over jouw collega’s en het park waar je geplaatst bent.

Hoe zien de selectietrainingen eruit tijdens de COVID19-periode?

Om de trainingen toch door te laten gaan hebben wij natuurlijk alle maatregelen in acht genomen. Hierdoor is het jammer genoeg niet mogelijk om op dit moment een training met overnachting aan te bieden. De trainingen zullen daarom nu in dag-vorm aangeboden worden. Iets minder lang, maar zeker niet minder leuk.
Tijdens deze selectietrainingen bieden we jou diverse workshops aan om een beeld te krijgen hoe het er straks tijdens jouw werkperiode uit gaat zien op het vakantiepark. Alle belangrijke dingen komen aan bod!

Wij zorgen ervoor dat de groepen niet te groot zijn zodat de 1,5 meter gewaarborgd kan worden. Uiteraard zorgen wij ervoor dat er voldoende hygiënische maatregelen genomen zijn. Daarnaast verzorgen wij tijdens de training jou lunch, hierbij houden we ook rekening met eventuele allergieën.

Voor deze training vragen wij dan ook een andere bijdrage van €10,00 euro. Dit bedrag is een onkostenvergoeding voor de lunch en de koffiemomenten.

Natuurlijk geldt bij onze trainingen ook, heb je klachten blijf thuis.